Groen licht voor postcoderoos op Station Noord

De overkapping van station Groningen Noord wordt vol gelegd met ongeveer 300 zonnepanelen. Inwoners van de Noorderplantsoenbuurt krijgen de kans om te investeren in één of meerdere zonnepanelen en daardoor te profiteren van een lagere energierekening.

Buurtbewoners kunnen via een nog op te richten Opwek Coöperatie geld investeren in ‘eigen’ zonnepanelen op het dak. ProRail spreekt in spoortermen van ‘knipperend groen licht’, wat inhoudt dat de trein langzaam verder mag rijden. Iedereen dit in het viercijferige postcodegebied 9717 woont, óf in één van de aangrenzende viercijferige postcodes (de zogeheten postcoderoos) kan meedoen. De enige voorwaarde is dat men een eigen energierekening heeft. Deelnemers aan het collectieve dak hebben verder geen omkijken naar de zonnepanelen. ProRail stelt het dak ter beschikking, de leverancier van de zonnepanelen regelt de techniek en het onderhoud. Grunneger Power neemt alle administratieve zaken voor haar rekening.

Interesse om mee te doen?

Laat dan hier je gegevens achter.


Wat is een postcoderoos?

Een postcoderoos is het gebied van aangrenzende postcodes waarin de productie-installatie ligt. Leden van een coöperatie of VvE die gezamenlijk eigenaar zijn van een productie-installatie (zon of wind) en wonen binnen dit postcoderoos gebied hebben - volgens de regeling Verlaagd Tarief - recht op een verlaagd tarief voor de energiebelasting.