Energie VanOns

Noordelijk Lokaal Duurzaam wordt Energie VanOns

Vanaf 20 april gaat Noordelijk Lokaal Duurzaam verder onder de naam Energie VanOns. De nieuwe naam past niet alleen beter bij de door bijna honderd lokale energiecoöperaties opgewekte groene energie. De naamswijziging bezegelt bovendien de sterke groei die het bedrijf op allerlei vlakken meemaakt. Zo werd recent de eerste energiecoöperatie uit Overijssel verwelkomd. Ook zal Energie VanOns vanaf 2019 diverse overheidsgebouwen, culturele centra en zwembaden in Groningen van stroom gaan voorzien.

Inspiratie evenement

De lancering van de nieuwe naam ging gepaard met een feestelijk inspiratie-event in Leeuwarden. Bestuursleden van de bij Energie VanOns aangesloten energiecoöperaties kwamen op 20 april samen om ervaringen uit te wisselen. Lezingen en workshops over bijvoorbeeld de opwek en opslag van groene energie zorgden voor een flinke dosis inspiratie en gespreksstof. De ontwikkelingen gaan hard, maar zijn glashelder: de energie van de toekomst is lokaal en groen.


Energie VanOns

Energie VanOns is een energieleverancier, in eigendom van inwoners uit Groningen Friesland en Drenthe. Energie VanOns koopt stroom van Groningse energiecoöperaties. Deze stroom wordt geleverd aan klanten. De opbrengst gaat terug naar de coöperaties voor nieuwe energieprojecten.