Excursie Windpark Wieringermeer

Windpark Wieringermeer

We willen je graag uitnodigen voor een excursie naar het grootste windpark op land in Nederland. Waarom is het opwekken van duurzame energie belangrijk? Dit is het verhaal dat we goed en duidelijk moeten vertellen en uitdragen om mensen mee te krijgen in de energietransitie. Dit is misschien wel cruciaal voor de transitie. Hoe kunnen we dit goed doen?

In het Windpark Wieringermeer kunnen we zien en voelen wat de impact is. Projectleider Roel Assies leidt ons rond en biedt inspiratie. (Leuk feitje: Roel houdt zich in zijn vrije tijd ook bezig met duurzame energie als bestuurder van de energie coöperatie Winsum Duurzaam.)

Windpark Wieringermeer levert groene stroom op voor 370.000 huishoudens, het telt 99 windmolens. Hiervan zijn 82 molens in bezit van Vattenfall en vennoten, de overigebehoren tot het testveld van ECN. De bouw van Windpark Wieringermeer bevindt zich op dit moment in fase 3; dat betekent dat de bouw van de windturbines van start is gegaan. Voor omwonenden is er een windfonds en een burenregeling.

Programma:

08:00 Vertrek uit Groningen vanaf Atoomweg 6B (kantoor Grek)
10:00 Ontvangst bij Leven van de Wind
10:30 Presentaties (sprekers worden op een later tijdstip bekend gemaakt)
12:30 Lunch
13:15 Rondgang met bus door windpark
15:00 Terugreis via het nieuwe Waddencentrum op de afsluitdijk
18:00 Aankomst in Groningen

Prijs €45,- p.p. Leden van GrEK betalen echter €25,- p.p.
De prijzen zijn inclusief lunch, koffie/thee in de busreis.

U ontvangt omstreeks 2 september een bevestiging van uw aanmelding, informatie over de sprekers en de factuur. Klik hier om u aan te melden.
Aanmeldingen ontvangen we graag uiterlijk op zondag 1 september.

Ik doe mee! En deze mensen komen ook mee (vul emailadressen in gescheiden door komma)